Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Istennek karácsonykor Isten a fontos
  2018-12-17 20:18:01, hétfő
 
  Istennek karácsonykor Isten a fontos

,,De hiszen éppen ezért az óráért jöttem! Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!" (János 12,27-28)

A Biblia egyik leghíresebb karácsonyi jelenete az, amikor az angyalok kihirdetik a pásztoroknak, hogy Megváltó született. Ezek után ,,hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat" (Lukács 2,13-14).
Dicsőség Istennek, békesség az embernek. Az angyaloknak az a küldetésük, hogy kristálytisztán elhangozzék: Isten Fia azért jött el a teremtett világba, hogy megmutassa az Isten dicsőségét, az embereket az Istentől való elidegenedettségből visszatérítse, és kibékítse Istennel. Azért jött, hogy Isten nagysága a megváltásban megmutatkozzék, és az ember örvendezhessen Istenben.
Nos, amikor a János evangéliumának 12. részéhez érkezünk, ne lepődjünk meg, hogy itt Jézus azért imádkozik, hogy ez tényleg megtörténjen földi életének legfontosabb pillanataiban: a halálában és a feltámadásában. Hogy Isten megdicsőülhessen a bűnösök megszabadításában. Vizsgáljuk meg a János 12,27-30 szakaszt: ,,Most megrendült az én lelkem. Kérjem azt: Atyám, ments meg ettől az órától engem? [Tudjuk, hogy a halálának órájára utal, mert a 24. versben azt mondta: ,,Bizony, bizony mondom nektek: ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz."] De hiszen éppen ezért az óráért jöttem! Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Erre hang hallatszott az égből: Már megdicsőítettem, és ismét megdicsőítem. A sokaság pedig, amely ott állt, és hallotta, azt mondta, hogy mennydörgés volt; mások azonban így szóltak: Angyal beszélt vele. Jézus megszólalt: Nem énértem hallatszott ez a hang, hanem tiértetek."
A 27. versben Jézus azt mondja: ,,De hiszen éppen ezért az óráért jöttem!" Melyikért? A válasz a 28. versben hangzik el: ,,Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!" Ezért közeleg a halálom.
Az Atya meghallja a Fiú imáját, és válaszol: ,,Már megdicsőitettem, és ismét megdicsőitem." Isten Lázár feltámasztásakor már megdicsőitette a nevét Jézus által (János 11,4;40), és most ismét megdicsőiti Jézus halálában és feltámadásában.
Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy Isten elkötelezi magát Isten megdicsőitése mellett. Nemcsak arról olvasunk, hogy Jézus kéri Istent, hogy dicsőítse meg Önmagát - ,,Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!" (28. v.), hanem Isten maga is mondja: ,,Már megdicsőitettem, és ismét megdicsőitem." Isten a Lukács 2-ben ugyanezzel a céllal küldi el az angyalokat. És Isten maga is mondja a János 12,28-ban: ,,Már megdicsőitettem [a nevemet], és ismét megdicsőitem."
Isten dicsőségére élünk, és ennek a legmélyebben gyökerező oka az, hogy maga Isten is Isten dicsőségét keresi. Nekünk azért fontos az Isten dicsősége, mert Isten dicsősége Istennek is fontos.
Mindez azért jó hír, különösen a János evangéliumában, mert az Isten dicsősége tele van kegyelemmel és igazsággal. ,,Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal." (Jn 1,14)
Isten legdicsőségesebb tulajdonsága az, hogy Ő olyan tökéletesen és teljesen elégséges önmagában, hogy lénye teljességének dicsősége kiárad igazságban és kegyelemben a teremtményeire is. Ő nem szorul a mi segítségünkre. Teljességében kiterjeszti a kegyelmét ránk. Karácsonykor ezt a kegyelmet kapjuk ajándékba.

John Piper
 
 
0 komment , kategória:  Az öröm hajnala  
Címkék: legdicsőségesebb, feltámasztásakor, megdicsőülhessen, megdicsőitettem, kristálytisztán, egyszülöttjének, megdicsőítettem, feltámadásában, megdicsőitette, megmutatkozzék, teremtményeire, evangéliumának, evangéliumában, örvendezhessen, visszatérítse, pillanataiban, megdicsőitése, teljességében, segítségünkre, teljességének, megdicsőítem, tulajdonsága, karácsonykor, megdicsőitem, megváltásban, pásztoroknak, legmélyebben, megtörténjen, legfontosabb, leghíresebb, hallatszott, kegyelemben, tökéletesen, kiterjeszti, dicsőségére, angyaloknak, óráért jöttem, angyalok kihirdetik, magasságban Istennek, földön békesség, emberekhez jóakarat”, teremtett világba, megváltásban megmutatkozzék, ember örvendezhessen, bűnösök megszabadításában, órától engem, halálának órájára, földbe vetett, sokaság pedig, nevét Jézus, céllal küldi, legmélyebben gyökerező, Dicsőség Istennek, Isten Fia, Hogy Isten, Isten Lázár, John Piper,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Próbálj meg ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hazára minden embernek szükség...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 19  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Szívem  Akarat  Akarat  A Megváltó szolgálatában  A boldog családok mind hasonló...  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reggel van  Elköszönt  Facebookon kaptam  Nevem  Png férfi  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Png férfi  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Még csak most kezdődik a nap  Irgalom és ítélet  Nevem  Nem számIt  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
óráért jöttem, angyalok kihirdetik, magasságban Istennek, földön békesség, emberekhez jóakarat&#8221, teremtett világba, megváltásban megmutatkozzék, ember örvendezhessen, bűnösök megszabadításában, órától engem, halálának órájára, földbe vetett, sokaság pedig, nevét Jézus, céllal küldi, legmélyebben gyökerező, kegyelmét ránk, kegyelmet kapjuk, legdicsőségesebb, feltámasztásakor, megdicsőülhessen, megdicsőitettem, kristálytisztán, egyszülöttjének, megdicsőítettem, feltámadásában, megdicsőitette, megmutatkozzék, teremtményeire, evangéliumának, evangéliumában, örvendezhessen, visszatérítse, pillanataiban, megdicsőitése, teljességében, segítségünkre, teljességének, megdicsőítem, tulajdonsága, karácsonykor, megdicsőitem, megváltásban, pásztoroknak, legmélyebben, megtörténjen, legfontosabb, leghíresebb, hallatszott, kegyelemben, tökéletesen, kiterjeszti, dicsőségére, angyaloknak, kegyelemmel, elhangozzék, mennydörgés, megdicsőiti, magasságban, küldetésük, dicsőségét, megmutassa, igazsággal, elkötelezi, ugyanezzel, angyalokat, vizsgáljuk, megrendült, igazságban, megszólalt, kihirdetik, emberekhez, karácsonyi, dicsőítsd, kibékítse, lepődjünk, gyökerező, angyallal, embereket, halálában, dicsőítse, halálának, született, figyelmen, sokszoros, meghallja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.